Verandering is geen doel maar een bij-effect van bewustwording en ontwikkeling.

Over Jamilla Groot Koerkamp

jamilla blanco

Wie is Jamilla?

Jamilla is werkzaam als trainer binnen blanco-organisatieontwikkeling. Ze heeft ruim 12 jaar ervaring in de gehandicaptenzorg met haar werk binnen Pluryn. Daar heeft ze ondersteuning geboden aan (jong) volwassenen en ouderen met een licht- tot matig verstandelijke beperking. Dat ging gepaard met intensieve zorgvragen, complexe gedrags- en bijkomende psychiatrische problemen.

Jamilla’s achtergrond ligt bij sociaalpedagogisch werken, coaching en begeleidingskunde. Sinds 2010 is ze geïnteresseerd in de-escalerend werken en grensoverschrijdend gedrag binnen zorginstellingen. Daarbij is ze continu op zoek naar ontwikkeling en verbetering en kijkt ze wat het best bij de doelgroep past.

Eigenschappen die Jamilla goed omschrijven zijn: organisatorisch, nieuwsgierig en kan zich ergens helemaal in vastbijten en niet meer loslaten. Ze is iemand die altijd zoekt naar mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen en is zoekt een passende oplossing in elke situatie. Jamilla is in staat om buiten de gebaande paden te denken en komt vaak met originele en inventieve ideeën.

Expertise van Jamilla Groot Koerkamp

Wat doet Jamilla bij blanco?

Blanco was al bekend bij Jamilla doordat ze bij ons de opleiding “Train de Trainer” met succes heeft afgerond. Daarna heeft ze verschillende opfris- en evaluatiedagen gehad en is door de jaren in contact gebleven met blanco.

De terugkomdagen met blanco gaven haar altijd veel energie en nieuwe inzichten waar ze veel voldoening uit kon halen. De kernwaarden van Blanco inspireren haar en geven haar de kracht om te kijken naar perspectief en ontwikkeling vanuit gelijkwaardigheid, erkenning en waardering. Vertrouwen en betrouwbaarheid, beweging creëren door samen te werken, leren en ontdekken door de dialoog aan te gaan spreekt haar erg aan. Dit wil ze ook gaan toepassen in de trainingen die ze mag verzorgen.

Het werk van Jamilla in de praktijk

Jamilla’s expertise ligt bij het koppelen van de theorie naar de praktijk. Haar overtuiging is: “Je leert door te doen”. Ze is in staat om mensen andere inzichten te geven door de dialoog aan te gaan en ziet het als uitdaging om mensen te laten ‘omdenken’ om op andere inzichten te komen.

In het werk van Jamilla vindt ze het belangrijk dat de cliënt centraal staat. Daarbij staat samenwerken hoog in het vaandel. Ze haalt voldoening uit het ondersteunen in perspectief en ontwikkeling in elke denkbare stap. Dat Jamilla het welzijn van de cliënt altijd op de eerste plek zet, krijgt ze vaak als positieve reactie te horen van anderen.

Ze gaat met een goed gevoel naar huis wanneer een cliënt een fijne dag heeft gehad. Op het gebied van trainingen vindt Jamilla het belangrijk dat de deelnemers daadwerkelijk iets hebben gehad aan de inzichten en ze dit kunnen toepassen op de werkvloer.

No items found
Sluit Menu