‘We zien de dingen niet zoals ze zijn, maar zoals wij zijn.’ – Omdenken

Over Onno Paans

Wie is Onno?

Onno is eigenaar, coach en trainer van blanco-organisatieontwikkeling. Hij is praktisch en efficiënt in zijn werkwijze en dit vertaalt zich direct in zijn aanpak. Met zijn duidelijke visie en kritische en vaak humoristische blik weet hij de cursist te inspireren!

 

Expertise van Onno Paans

Wat doet Onno bij blanco?

Onno houdt zich binnen blanco het meeste bezig met het geven van de training ‘omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag’, ‘blanco teamontwikkeling’ en ‘Triple-C’. Daarnaast besteedt hij ook een deel van de tijd als consulent voor het CCE. Ook geeft Onno individuele coaching aan medewerkers van zorginstellingen.

Onno’s expertise ligt op het gebied van ondersteuning bij complexe en organisatorische zorgvragen. Hij wordt vaak gevraagd voor nieuwe opdrachten die deze richting uitgaan. Deze expertise heeft Onno in de loop van de jaren opgebouwd door zeer diverse opdrachten te vervullen. Onno is in staat om zijn kennis en kunde op de juiste wijze in het contact met teams en individuen in te zetten. Daarnaast geeft Onno gevraagd en ongevraagd advies en stelt hij richtinggevende vragen om te begrijpen waarom organisaties, teams of professionals iets doen zoals ze dat doen.

Onno wordt specifiek ingeschakeld bij vragen of projecten waar het accent ligt op samenwerking, positief denken of handelen. Ook wordt Onno vaak ingezet bij langdurige projecten.

Het werk van Onno in de praktijk

De ontwikkeltrajecten waarbij Onno betrokken is, gaan met name over agressie en grensoverschrijdend gedrag in de zorg, teamontwikkeling of de implementatie van Visie Triple-C.

Een voorbeeld van een ontwikkeltraject waarbij Onno betrokken is, is een organisatie waarbij een team een visie wilde creëren die aansluit bij de doelgroep. De doelgroep zijn bewoners met een licht verstandelijke beperking en een justitiële achtergrond. Dit is een langdurig traject, omdat mensen in de kern wel willen veranderen maar niet veranderd willen worden. Een belangrijk aspect hierbij is dat mensen voor zichzelf de mogelijkheid krijgen om anders te denken en anders te denken. De overtuiging van Onno is dat vanuit ‘anders denken en kijken’ ook ander gedrag zal ontstaan. Een visie moet groeien.
De expertise die Onno hierbij inzet, gaat over het creëren van beweging, het kunnen schakelen op meerdere niveaus en als trainer kunnen relativeren in contact met de professionals.
Daarnaast is het van belang om overstijgend te werken en denken én het perspectief in de gaten te houden. Ook is het van belang om professionals te laten leren van succeservaringen. Onno stelt dat succeservaringen voor iedereen van levensbelang zijn en energie geeft om door te gaan.

Dit zeggen anderen over Onno

“Wat is het toch fijn om zonder (ver)oordeel te kunnen sparren over dingen”.

“De gesprekken kunnen best pittig zijn en confronterend, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat het vanuit wederzijds respect is”.

“De bijeenkomsten zorgen ervoor dat je moet gaan nadenken over jezelf en de situaties waar ik mee te maken heb op professioneel gebied. Tegelijkertijd kunnen we ook lachen om de soms absurde situaties waar we mee te maken hebben”.

“Zijn afschuw over uitspraken als; die hoort hier niet, steekt hij niet onder stoelen of banken. Buiten of je het daar mee eens bent. Het zet je wel aan tot denken”.

“Hij heeft me een belangrijk ding voorgespiegeld: Laat los waar je geen invloed op hebt”.

Sluit Menu