‘Pas als je het niet meer perfect hoeft te doen, kun je het goed doen.’ – Omdenken

Over Paulien Janssen

paulien blanco

Wie is Paulien?

Paulien is trainer bij blanco-organisatieontwikkeling. Haar passie voor werken in de zorg begon met de opleiding ‘Sociaal cultureel werk’. Nadat ze die had afgerond, volgde al snel een volgende opleiding: ‘Sociaal pedagogisch hulpverlening’. Voor blanco heeft ze 6 jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt. Ze werkte op een woongroep met jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Haar ervaring en kennis heeft ze ook doorgegeven aan anderen doordat ze een aantal jaar actief is geweest in het geven van trainingen gericht op agressiehantering.

Dat Paulien een affiniteit heeft met de zorg is ook terug te zien in haar karakter. Ze is iemand die zorgzaam is, altijd voor anderen klaarstaat en het mensen graag naar hun zin wil maken. Daarbij probeert ze zaken en situaties altijd van de positieve kant te bekijken. Persoonlijk, maar ook in haar werk is Paulien nieuwsgierig, standvastig en combineert ze dit met een vleugje humor.

Expertise van Paulien Janssen

Wat doet Paulien bij blanco?

Paulien gaf al training op de zorginstelling waar ze hiervoor werkte. Ze heeft daarvoor de training ‘Train de Trainer’ gevolgd van Onno en maakte zo al kennis met blanco-organisatieontwikkeling. Doordat ze die dagen zo inspirerend vond, greep ze de kans om bij ons als trainer aan de slag te gaan met beide handen aan. Dat wij casussen vanuit andere invalshoeken bekijken, sprak Paulien erg aan. Altijd gericht op de cliënt en gelijkwaardigheid. Het feit dat ze nu onderdeel uitmaakt van die gedachte en die gedachte kan verspreiden, maakt haar trots. Ze gaat zich vooral focussen op de training omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag.

Het werk van Paulien in de praktijk

Komende tijd gaat Paulien teams in zorginstellingen trainen op het gebied van agressie. Ze is goed in het koppelen van de theorie en praktijk door middel van creatieve oefeningen. Daarbij krijgt ze de meeste energie van momenten waarop alles als puzzelstukjes in elkaar valt en het resultaat in zicht is. Ze gaat met een goed gevoel na een werkdag naar huis als ze merkt dat er een kwartje bij anderen is gevallen. Dit kan bijvoorbeeld zijn doordat ze tijdens een training op haar manier bewustwording heeft gecreëerd bij een groep.

Een van de grootste drijfveren van Paulien is het leveren van een bijdrage aan een zo fijn mogelijk leven van de cliënt en ze daar zoveel mogelijk eigen ruimte in geven. Ze vindt het belangrijk dat cliënten het gevoel hebben zelf dingen te kunnen beslissen. Dat wil ze ook doorgeven aan anderen in haar trainingen. “Als trainer heb ik voor mijn gevoel meer invloed om, bij andere zorgmedewerkers, een bewustwording te creëren.”

No items found
Sluit Menu