Niets geeft meer rust dan een genomen besluit

Over Yvonne Persoon

Wie is Yvonne?

Yvonne is trainingsacteur bij blanco-organisatieontwikkeling. Zij zorgt ervoor dat zorgprofessionals kunnen oefenen met praktijksituaties die voorkomen op de werkvloer. In de onderstaande video zie je meer over Yvonne.

Yvonne is van origine verpleegkundige op een opname-afdeling. Ze acteerde en improviseerde heel graag en heeft om deze reden naast de opleiding verpleegkunde ook opleiding tot theatermaker gevolgd en opleiding tot agressietrainer en teamcoach.

Op een dag volgde Yvonne een training waarbij een trainingsacteur aan bod zou komen, om zo te oefenen met praktijksituaties. Het enige probleem was dat de trainingsacteur helaas ziek was. Yvonne werd gevraagd in te vallen en dit ging erg goed! Naar aanleiding daarvan is zij de trainersopleiding tot agressietraining gaan volgen.   Ze is inmiddels al zo’n 25 jaar werkzaam als trainingsacteur en heeft ze al ontzettend veel vlieguren gemaakt. Daarnaast is Yvonne een ervaren teamcoach in verandertrajecten en een ervaren trainer in het omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag.

Expertise van Yvonne Persoon

Wat doet Yvonne bij blanco?

Als trainingsacteur is Yvonne eigenlijk een gedragsleverancier. Tijdens de training Omgaan met Agressie en Grensoverschrijdend gedrag kunnen deelnemers Yvonne kleien in het gewenste gedrag. Dit gedrag zet Yvonne bij benadering neer.

Daarnaast nodigt en daagt Yvonne op laagdrempelige wijze en met vleugje humor de deelnemers uit om een bepaalde situatie met haar aan te gaan, waardoor de zorgprofessionals kunnen oefenen met situaties waar zij mee te maken krijgen op de werkvloer. Met als motto: “Als je doet wat je deed krijg je wat je kreeg”Dus probeer eens wat anders.

Het werk van Yvonne in de praktijk

Voordat je als zorgprofessional je eigen gedrag kunt beïnvloeden als reactie op bepaald agressief of grensoverschrijdend gedrag, moet je veel oefenen. Om deze reden wordt Yvonne tijdens de training Omgaan met Agressie en Grensoverschrijdend gedrag bij het dagdeel ‘ervarend leren’ altijd ingezet. Door dingen echt een keer op een andere manier te oefenen, zoals met Yvonne, kunnen zorgprofessionals het geleerde in de training direct toepassen in de praktijk. De onderstaande video geeft een impressie van hoe zo’n dagdeel ervarend leren met Yvonne in zijn werking gaat.

Dit zeggen anderen over Yvonne

“Yvonne Persoon is een trainer die heel goed kan aansluiten bij het proces waar een team of individu zich bevindt. Met haar rust, overzicht en humor ontstaat er snel vertrouwen waardoor teamontwikkeling in een versnelling komt. Yvonne kan vanuit haar natuurlijke houding pijnpunten benoemen of juist datgene wat goed gaat.”

“Yvonne heeft een tijdje geleden workshops agressie en teambuilding verzorgd in een tweetal teams die ik aanstuurde. Yvonne kon op een wel heel bijzondere en informele manier de medewerkers motiveren en inspireren, waardoor ze met deze uitkomsten, zelfbedachte acties aan de slag zijn gegaan. Dit alles ten goede van de kwaliteit en zorgverlening van de cliënt.
Binnenkort ga ik op een nieuwe locatie werken. Wetende dat Yvonne deze workshop in september ook gaat verzorgen en alle vertrouwen heb dat de samenwerking met mijn nieuwe team een uitdaging zal zijn voor beide partijen. Het team zal genoeg spirits krijgen tijdens de workshop voor een positieve samenwerking. Want alles draait om “samen” sta je sterk.”

“Ik heb ervaring met Yvonne als trainingsacteur en als trainer. Op het gebied van psychiatrie en lastig gedrag kun je haar niets vertellen. Ze is creatief en als acteur schept ze een veilige omgeving voor de deelnemers zodanig dat vrijwel altijd iedereen durft mee te doen.”

Sluit Menu