‘Pas als je het niet meer perfect hoeft te doen, kun je het goed doen.’ – Omdenken

April 2021 | Maand van de Agressie 23/04/21

In een tijd waarin veel “gewone” dagelijkse dingen niet meer normaal zijn, heeft blanco organisatieontwikkeling besloten om in april, “De maand van de Agressie te starten. 

Wij constateren een toename in Grensoverschrijdend gedrag en Agressie. Niet alleen binnen de complexe zorg waarin wij werkzaam zijnmaar binnen de gehele samenleving.  

Wij maken ons zorgen dat de toename van agressie die wij momenteel zien slechts het topje van de ijsberg is.  

 Wat ons betreft dus een goede reden om het onderwerp agressie en grensoverschrijdend gedrag op dit moment nog eens extra onder de aandacht te brengen.   

Wat gaan we doen dan? 

In april nemen we jullie mee in het (h)erkennen van grensoverschrijdend gedrag en agressie, welke factoren hierin mee (kunnen) spelen én wat je hier zelf vervolgens aan kan doen.  

Wij gaan gedurende de maand april onze kennis en ervaringen delen en zijn benieuwd naar jullie ervaringen en kennis op het gebied van omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag.  

We zullen aanzetten tot nadenken, verdiepingsvragen stellen aan jullie en onze visie delen. Door online deel te nemen aan discussies en informatie met elkaar uit te wisselenstaan we stil bij de diverse aspecten die te maken hebben met agressie en grensoverschrijdend gedrag.   

Het doel is handvatten te bieden waarmee jullie direct in de praktijk aan de slag kunnen. Odeze manier zetten we de beweging in gang en creëren we perspectief.  

Blancoorganisatieontwikkeling streeft in al haar activiteiten naar ontwikkeling op identiteitsniveau. Dit wil zeggen dat we geen trucjes gaan aanleren, maar de mogelijkheid bieden om het je “eigen” te maken. Het eigen maken gaat namelijk verder dan het toepassen van trucjes. Als het écht van jezelf is, ben je beter in staat om te gaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag. Het maakt dan ook niet uit met welk gedrag je geconfronteerd wordt. Al onzvragen, tips en uitleg zijn hier deze maand op gebaseerd.  

We willen samen met jullie nadenken over het onderwerp wat centraal staat en wat jullie ervaringen zijn.  

Wat zie je, welke verandering zou je graag zien, waar moet deze verandering toe leiden en wat is er dan te doen? 

Door de onderwerpen stapsgewijs te bespreken, belichten we alle onderdelen en stappen die nodig zijn om een gedragsverandering bij jezelf (en indirect bij de ander) te bewerkstelligen. Hierdoor word je bewust van jouw eigen inbreng en dit maakt het uitvoeren van interventies helder en toepasbaar in jouw praktijk.   

Voor wie is deze “maand van de Agressie” bedoeld?  

Voor iedereen die te maken heeft met agressie en grensoverschrijdend gedrag.  

Blancoorganisatieontwikkeling richt zich op organisaties en teams die werkzaam zijn binnen de complexe zorgBen je een manager, teamleider of orthopedagoog en vraag je je af of de professionals op de werkvloer een ondersteuningsvraag hebben op het gebied van omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag”? Of ben je die professional op de werkvloer die te maken heeft met complexe zorgvragen?  

Voor de Maand van de Agressie willen we echter iedereen van harte uitnodigen deel te nemen. Agressie beperkt zich namelijk niet alleen tot de werkvloer in de zorgsector.  

Als ik mee wil doen, kost mij dit dan veel tijd?  

Nee hoor. De hoeveelheid tijd die je hieraan spendeert bepaal je helemaal zelf. Hierbij geldt uiteraard; des te meer aandacht je hieraan kan besteden, des te groter het rendement.  

Het zou toch helemaal super zijn als je hier met eigen team al direct mee aan de slag kan?!   

Klinkt goed, maar wat moet ik doen om deel te kunnen nemen? 

Zoals gezegd proberen wij de drempel zo laag mogelijk te houden. Om zo veel mogelijk mensen te bereiken met onze maand van de Agressie, hoef je ons alleen maar te volgen op LinkedIn. à wat bedoel je hier precies mee René? Bedoel je niet: Om zoveel mogelijk mee te krijgen van onze Maand van de Agressie, hoef je ons alleen maar te volgen op LinkedIn. 

Via onze LinkedIn pagina en de blanco website zullen wij in de maand april elke week informatie en praktische oefeningen delen die te maken hebben met omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag. 

 Wij hebben er in ieder geval erg veel zin in en kijken uit naar de uitwisseling van kennis en ervaringen met jullie. 

Graag tot in april, maar voel je vrij om al eerder contact op te nemen bij dringende vragen of problemen op gebied van Agressie, Grensoverschrijdend gedrag, Teamontwikkeling of Persoonlijke coaching. 

Deel dit bericht:
Sluit Menu