Woede is ongestructureerd, in passie zit structuur – Clemantine Wamariya

Disfuncties van teams | Patrick Lencioni 04/01/18

disfunctie team lencioni

Samenwerken in een team is kiezen om samen een hecht geheel te vormen. Om daadwerkelijk resultaten te halen is er geen andere mogelijkheid. In een hecht team kiezen de mensen voor samenwerken. Patrick Lencioni maakt gebruik van de disfuncties van teams.

Lencioni en teamwork

In het boek ‘de 5 frustraties van teamwork’ van Patrick Lencioni worden de disfuncties van samenwerkende teams beschreven. Om te komen tot verandering van houding en gedrag is het van belang dat men continu werkt aan vijf thema’s om tot verbetering en ontwikkeling te komen.
Blanco organisatieontwikkeling maakt gebruik van de theorie van Patrick Lencioni in de de team-ontwikkelingtrajecten.

De teamscan

De disfuncties van teams is een veelgebruikte methode die meer inzichten geeft in het functioneren van teams. Wij gebruiken deze methode in onze team-ontwikkelingstrajecten om uiteindelijk een gerichte aanpak te bieden, om vervolgens weer als team een hecht geheel te vormen en organisatiedoelstellingen te behalen. Door middel van een teamscan waarin teamleden een aantal vragen kunnen beantwoorden, is het mogelijk om meer inzicht te krijgen in de eventuele pijnpunten.  Wilt u dat wij deze scan bij u komen afnemen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht:
Sluit Menu