‘Als je denkt dat je alles weet, heb je nog veel te leren.’ – Omdenken

Even voorstellen | Jeroen Terlage 24/09/19

Het is tijd om Jeroen Terlage voor te stellen!

Jeroen is sinds een paar maanden werkzaam als trainer omgaan met agressie bij blanco-organisatieontwikkeling. Maar wie is Jeroen nou eigenlijk, wat beweegt hem en waarom is hij agressietrainer bij blanco? Lees snel verder!

De achtergrond van Jeroen

Jeroen is op zijn 19e begonnen als militair met het idee dat hij dit zijn hele carrière ging volhouden. Na 4,5 jaar besloot hij hier echter mee te stoppen. Een zoektocht naar een nieuwe en passende baan begon en al snel ging hij aan de slag bij een uitzendbureau. Jeroen vond het namelijk leuk om mensen te ondersteunen en te helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Het commerciële tintje aan dit werk paste alleen niet zo goed bij Jeroen.

De switch naar de zorgsector

Via het uitzendbureau leerde Jeroen iemand kennen die een eigen zorginstelling ging opzetten. Dit inspireerde Jeroen en al snel besloot hij dat hij in ze zorg wilde gaan werken. In de zorgsector kon hij namelijk mensen helpen zónder commercieel bezig te zijn. Via een omweg kwam Jeroen terecht bij een zorginstelling, waar hij aan de slag ging als ambulant begeleider. Hij begeleidde in deze periode mensen met een licht verstandelijke beperking. Denk hierbij aan ADHD, borderline, schizofrenie en mensen met drugs- of alcoholproblemen. Jeroen kwam tijdens zijn werk veel in contact met verbale agressie en leerde hier goed mee omgaan.

Niet veel later kwam Jeroen te werken bij een woonvoorziening voor mensen met autisme en ernstige gedragsproblematiek. Dit vond Jeroen een erg leuke doelgroep; hij kon er echt zijn energie in kwijt. Op de woongroep kwam Jeroen veel in aanraking met fysieke agressie. Dankzij zijn verleden als militair was hij erg stressbestendig en ging hij geen situaties uit de weg. Hij leerde gedrag van cliënten te signaleren en te bedenken waarom iemand bepaald gedrag vertoont. En bovenal hoe dit preventief voorkomen kan worden.

Jeroens werkzaamheden bij blanco-organisatieontwikkeling

Vanuit zijn werkervaring bij de woonvoorziening wist Jeroen dat hij ontzettend goed was in het omgaan met agressie binnen de zorgsector. Met de kennis die hij had wilde hij een stap verder zetten; het trainen van zorgprofessionals over hoe zij om kunnen gaan met agressie.

Hij vindt het met name leuk om ervaringen te delen met zorgprofessionals en hen in de gelegenheid te stellen om hun eigen ervaringen te delen. De mogelijkheid om zorgprofessionals handvatten te bieden om beter te om te kunnen gaan met situaties op de werkvloer: dát is waar Jeroen energie uit haalt. Het heeft namelijk impact op de cliënt én op het team. Iedereen wordt uiteindelijk geholpen.

Pas als het gelukt is is dat iedereen binnen het team de training als positief heeft ervaren, het idee heeft dat ze verder kunnen met hetgeen dat besproken is én enthousiast zijn om daarmee aan de slag te gaan, gaat Jeroen met een goed gevoel naar huis.

Benieuwd naar alles wat hij tijdens zijn werkzaamheden meemaakt? Volg Jeroen dan via LinkedIn.

 

Deel dit bericht:
Sluit Menu