Gras groeit niet harder door eraan te trekken

Even voorstellen | Trainingsacteur Yvonne Persoon 24/01/20

Yvonne is trainingsacteur bij blanco-organisatieontwikkeling. Zij zorgt ervoor dat zorgprofessionals kunnen oefenen met praktijksituaties die voorkomen op de werkvloer. In de onderstaande video stelt Yvonne zichzelf voor.

De achtergrond van Yvonne

Yvonne was van origine verpleegkundige op een opname-afdeling. Ze acteerde en improviseerde heel graag en heeft om deze reden naast de opleiding verpleegkunde ook een theateropleiding gevolgd.

Op een dag volgde Yvonne een training waarbij een trainingsacteur aan bod zou komen, om zo te oefenen met praktijksituaties. Het enige probleem was dat de trainingsacteur helaas ziek was. Yvonne werd gevraagd in te vallen en dit ging erg goed! Ze is inmiddels al zo’n 25 jaar werkzaam als trainingsacteur. Daarnaast is zij een ervaren teamcoach in verandertrajecten en een ervaren trainer in het omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag.

Trainingsacteur: wat houdt dat in?

Als trainingsacteur is Yvonne eigenlijk een gedragsleverancier. Tijdens de training Omgaan met Agressie en Grensoverschrijdend gedrag kunnen deelnemers Yvonne kleien in het gewenste gedrag. Dit gedrag zet Yvonne bij benadering neer.

Lees meer over deze training

Daarnaast daagt Yvonne de deelnemers uit om een bepaalde situatie met haar aan te gaan, waardoor de zorgprofessionals kunnen oefenen met situaties waar zij mee te maken krijgen op de werkvloer. Met als motto: “Als je doet wat je deed krijg je wat je kreeg”.

Ervarend leren

Voordat je als zorgprofessional je eigen gedrag kunt beïnvloeden als reactie op bepaald agressief of grensoverschrijdend gedrag, moet je veel oefenen. Om deze reden biedt blanco bij de training Omgaan met Agressie en Grensoverschrijdend gedrag het dagdeel ‘ervarend leren’ aan. Door dingen echt een keer op een andere manier te oefenen, zoals met Yvonne, kunnen zorgprofessionals het geleerde in de training direct toepassen in de praktijk. De onderstaande video geeft een impressie van hoe zo’n dagdeel ervarend leren in zijn werking gaat.

Wilt u meer informatie over de training agressie en grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag langs voor een vrijblijvend gesprek waarin wij bekijken hoe wij uw zorgteam kunnen ondersteunen.

Klik hier om contact met ons op te nemen

Deel dit bericht:
Sluit Menu