‘Als je denkt dat je alles weet, heb je nog veel te leren.’ – Omdenken

Jeroen aan de slag als vrijwilliger bij BrabantZorg 06/09/19

Jeroen aan de slag als vrijwilliger bij BrabantZorg

Onze agressietrainer Jeroen heeft in de zomermaanden vrijwilligerswerk gedaan bij Het Zonnelied in Ammerzoden, een zorginstelling van BrabantZorg.

Het Zonnelied is een instelling binnen de ouderenzorg met een psychogeriatrische afdeling. In verband met een tekort aan personeel in de zomer was de instelling op zoek naar vrijwilligers. Een mooie kans voor Jeroen, onze agressietrainer, om eens vanuit een ander perspectief een beeld te krijgen bij het functioneren van een afdeling in de ouderenzorg. Blanco geeft namelijk veel trainingen bij instellingen in de ouderenzorg.

Wat heeft Jeroen gedaan als vrijwilliger?

Jeroen heeft tijdens zijn vrijwilligerswerk voornamelijk ondersteunende werkzaamheden verricht. Denk hierbij aan het aanbieden van eten en drinken, bewoners gezelschap houden en het maken van wandelingen. Daarnaast heeft hij zelfs nog gebruik kunnen maken van zijn expertise als agressietrainer. Jeroen heeft gesprekken gevoerd met betrokken begeleiders over waar zij op dagelijkse basis tegenaan lopen bij cliënten, over waar het probleem nou echt zit en over mogelijke oplossingen. Dit is waar Jeroen, ook tijdens zijn vrijwilligerswerk, energie uit haalt: het geven van advies waarvan zorgprofessionals zeggen dat ze er echt iets aan hebben.

Al met al was het voor Jeroen een ontzettend leuke en leerzame ervaring!

 

Deel dit bericht:
Sluit Menu