‘Soms kan een probleem pas verdwijnen als we stoppen met oplossen.’ – Omdenken

Doe jij mee met de Maand van de Agressie? 16/04/21

Terugblikken en vooruitkijken

Onze vorige nieuwsbrief stond volledig in het teken van Corona.
Daarin schreven wij dat onze bewondering groot is voor zorgprofessionals die dagelijks te maken hebben met complexe zorgvragen.

Gelukkig horen wij geluiden dat het langzaam wat beter gaat en dat de vaccinaties helpend zijn om de goede zorg te leveren. Ondanks dat horen wij ook geluiden waar wij ons zorgen over maken. Vastgelopen situaties waarin agressie en grensoverschrijdend gedrag dagelijks voorkomt. Die sluimeren op de achtergrond omdat afstand geboden moet worden in plaats van nabijheid.

Dat is één van de redenen dat wij de ‘Maand van de Agressie’ gaan starten maar daarover straks meer. We hebben ook goed nieuws voor jullie! Blanco heeft niet stil gestaan in de afgelopen periode.
We zijn hard bezig om nieuwe medewerkers aan te nemen en we hebben onze producten doorontwikkeld.

In onze volgende nieuwsbrief hopen we onze nieuwe medewerkers voor te stellen.
wij zijn erg blij met deze uitbreiding.

Wat valt er te lezen in deze nieuwsbrief:

* Pareltjes in het nieuws
* April: Maand van de Agressie
* Doorontwikkeling Blanco Teamontwikkeling
* Boekbespreking “Bewegen bij probleemgedrag”

Pareltjes in het nieuws

Het CCE (Centrum voor Consultatie en Expertise) bericht met regelmaat post op sociale media als Linkedin. Wat wij jullie niet willen onthouden is het CCE podium. Op het CCE podium delen deskundige hun expertise en en ervaring over thema’s rond probleemgedrag. Kijk bijvoorbeeld eens naar “nieuwe inzichten in het terugdringen van vrijheidsbeperkingen”.

Een ander pareltje is het “leren van cassusen”. Hier zijn video’s te vinden waarin cce-consultaties systematisch worden geanalyseerd. Wat was het probleem en hoe werd het probleem aangepakt? We hebben het al eens eerder gedeeld maar kijk eens naar “opbouw in vertrouwen bij gehechtheidsproblemen”.

Tot slot willen wij jullie niet onthouden van de aanbevelingen vanuit Kennisplein Gehandicaptensector voor een snellere implementatie van de Wet Zorg en Dwang.

Zoek je naar een heldere uitleg over de wet zorg en dwang en wil je dat met cliënten bespreken?
Klik dan eens op hoewerktzorgendwang.nl

April: Maand van de Agressie

In een tijd waarin veel “gewone” dagelijkse dingen niet meer normaal zijn, heeft blanco organisatieontwikkeling besloten om in april, “De maand van de Agressie” te starten. Via onze LinkedIn-pagina en de blanco site gaan wij gedurende de maand onze kennis en ervaringen delen.

We zullen aanzetten tot nadenken, verdiepingsvragen stellen en onze visie delen. Op deze manier zetten we de beweging in gang en creëren we perspectief. Voor managers, teamleiders, orthopedagogen en voor de zorgprofessionals op de werkvloer die te maken hebben met complexe zorgvragen.

Doen jullie mee?
Hou onze site in de gaten en onze LinkedIn pagina.

blanco abonnementsvormen | Omgaan met agressie

Binnen blanco verzorgen wij al heel lang de training “omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag” binnen de complexe zorg. Regelmatig komt het voor dat wij opnieuw gevraagd worden om de training te verzorgen omdat er bijvoorbeeld in het team nieuw personeel is aangenomen. Wij hebben ons afgevraagd hoe wij langdurige ondersteuning kunnen bieden aan
zorgprofessionals met als resultaat dat onze visie iets van hunzelf wordt. Zonder dat telkens opnieuw dezelfde training moet worden afgenomen. Met andere woorden, hoe kunnen wij zorgen voor ontwikkeling op identiteitsniveau?
Wat wij hebben bedacht is “blanco abonnementsvormen | omgaan met agressie”.

We zijn het nog verder aan het ontwikkelen en komen graag met organisaties in contact die het bovenstaande herkennen en hierover met ons in gesprek willen gaan. Neem gerust contact op met mail@blanco-bericht.

Doorontwikkeling Blanco Teamontwikkeling

Ooit wel eens stil gestaan bij de vraag wat nu een team daadwerkelijk is?‘Een groep mensen die gezamenlijk streeft naar een bepaald doel of resultaat’.

Om dat doel en resultaat te halen is samenwerken en resultaat gericht werken van belang. Maar dat is niet altijd vanzelfsprekend! Daarvoor hebben wij de oplossing Blanco Team Ontwikkeling. De afgelopen periode zijn wij hard aan de slag gegaan om ons ontwikkeltraject door te ontwikkelen. Een ontwikkeltraject met heldere modellen en structuur, die praktisch en uitdagend is. Gericht op samenwerken en resultaat.

Wij zijn er hartstikke trots op en we zien er naar uit om daar mee aan de slag te gaan!

Waar we ook mee bezig zijn is om het ontwikkeltraject in een trainersmodel door te ontwikkelen. Zodat professionals zelf in staat zijn om de methode Blanco Team Ontwikkeling toe te passen binnen de eigen organisatie.
Wij delen graag onze kennis en streven ernaar om onszelf overbodig te maken.

Boekbespreking “Bewegen bij probleemgedrag”

Alweer enige tijd geleden lag er in mijn brievenbus een boek met de titel: “Bewegen bij probleemgedrag”. Het was een cadeautje van het CCE.

Een boek wat gaat over diverse factoren binnen organisaties waardoor situaties met cliënten vastlopen. In het boek worden zeven organisatiedynamieken beschreven die ervoor kunnen zorgen dat de boel weer in beweging komt. Dat er weer perspectief en ontwikkeling ontstaat. Een aanrader voor ieder die te maken heeft met complexe zorgsituaties!

Klik hier om het boek gratis te downloaden op de site van het CCE. Daar kan je ook een model, verschillende werkvormen en achtergrondinformatie vinden.
Veel plezier met lezen.

blanco op LinkedIn, Twitter en Facebook

Volgt u ons al op Linkedin, Twitter en Facebook? Wij posten dagelijks interessante vakinhoudelijke artikelen.

    

Deel dit bericht:
Sluit Menu