Wat ons bindt overwint altijd van hetgeen ons verdeelt.

Zó blijven wij tijdens corona ondersteuning bij complexe vragen bieden. 03/04/20

In deze nieuwsbrief

Wij geven advies, ondersteuning bij complexe zorgvragen en vastgelopen situatie. Dat is wat wij doen. Ontwikkeling en perspectief voor iedereen mogelijk maken, omdat er binnen de complexe zorg vastgelopen situaties ontstaan waarin menswaardigheid onder druk staat. Dat is waarom wij het doen.

Wij hebben even tijd nodig gehad om te bedenken hoe we dat gaan doen is deze tijd! Hoe kunnen wij als training en adviesbureau advies en ondersteuning blijven bieden? In een tijd waarin fysiek contact, nabijheid bieden, voorspelbaar en betrouwbaar zijn voor cliënten ineens niet meer vanzelfsprekend is?

Cliënten die ook thuis moeten blijven en geen dagbesteding meer hebben. Professionals die met complex gedrag te maken krijgen als agressie en grensoverschrijdend gedrag. Gedragskundigen en managers die op afstand ondersteuning proberen te bieden, maar ook vastlopen en vragen hebben.

Wij zien en horen dat er een toename is van probleemgedrag en vastgelopen situaties. Met onveiligheid, forse dilemma’s en stress tot gevolg.

Daar gaan we wat aan doen! In deze nieuwsbrief lees je tips, nieuws en hoe blanco-organisatieontwikkeling ondersteuning blijft bieden aan professionals.

Veel leesplezier en een dik applaus voor alle professionals in de zorg! Samen komen we eruit.

Wat valt ons op in het nieuws?

Om maar met de deur in huis te vallen, vooral veel Corona nieuws. Tussen al dat Corona nieuws enkele opvallende pareltjes.

Als eerste Digidagbesteding. Een platform voor begeleiders, cliënten en verwanten die op zoek zijn naar activiteiten voor cliënten tijdens de sluiting van de dagbestedingslocaties. Het staat vol met ideeën op het gebied van vrije tijd, vermaak, anti-eenzaamheid, bewegen en ga zo maar door. Maar ook praatplaten met informatie over corona voor cliënten. Een super initiatief van VG Innovators.

Op zoek naar de laatste informatie overCoronavirus en gehandicaptenzorg? Kijk dan eens op de site van de VGN, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. Daar vind je nieuws, informatie voor cliënten maar ook voor begeleiders, bijvoorbeeld over arbeidsvoorwaarden en het Coronavirus.

Op de site van NJI, Nederlandse Jeugdinstituut kwamen wij dit artikel tegen. In het   artikel staan vele tips en links voor professionals in de residentiële jeugdhulp. Bijvoorbeeld de link naar pictogrammen over Coronavirus. Een aanrader!

Ook deze animatie willen we jullie niet onthouden. Het laat helder zien wat er in   het brein gebeurt bij stress en hoe we de Window of Tolerance kunnen vergroten. Het is te vinden op het YouTube-kanaal van Augeo Foundation waar nog veel meer   animaties te vinden zijn.

Als laatste mag Extra handen voor de zorg niet ontbreken. Een prachtig initiatief wat vraag en aanbod van zorgverleners en zorginstellingen aan elkaar   koppelt.

Wat gaan wij de komende periode doen?

Hulp en ondersteuning bieden aan professionals bij probleemgedrag!

Het ziet er naar uit dat we ook bij blanco-organisatieontwikkeling de komende periode nog veel vanuit “huis” blijven werken. We willen echter onze ondersteuning blijven geven aan professionals in de complexe zorg.

Wij zijn beschikbaar om samen met zorgteams mee te denken bij dilemma’s en ontwikkelingsvragen op gedragsniveau. Dit kan bij verschillende doelgroepen als Gehandicaptenzorg, Ouderenzorg, Jeugdzorg en Psychiatrie. Voorbeelden hiervan kunnen zijn; vastgelopen situaties, probleemgedrag, agressie en grensoverschrijdend gedag, stress of samenwerken in tijden van stress.

Wat is ons aanbod?

Na een flinke brainstormsessie en een onderzoekje in het werkveld hebben wij het volgende bedacht.

1. Gratis e-learning: Omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag

Voor alle professionals in de zorg stellen we onze e-learning gratis beschikbaar. Zit je thuis en heb je tijd genoeg óf wil je als manager je medewerkers iets aanbieden? Laat het Jeroen Terlage weten!

Mail: jeroen@blanco-bericht.nl
Telefoon: 06 38 25 57 75. Bekijk de video voor een goede indruk van onze e-learning.

2. Kosteloze ondersteuning bij complexe zorgvragen

Heb je te maken met complexe zorgvragen of vastgelopen situaties? Dan bieden wij hulp op afstand. Dat kan zijn:

  • gedragsproblemen
  • agressie en grensoverschrijdend gedrag
  • betekenisverlening van gedrag
  • verhelderen van menselijke behoeftes
  • opvang en nazorg
  • of gewoon een luisterend oor

De ondersteuning is bedoeld voor teams, individuele medewerkers, managers, pedagogen en gedragskundigen.

De hulp op afstand kan per telefoon, met beeldbellen of door opnames te maken met een camera. Deze kunnen wij in bruikleen leveren en weer ophalen, rekening houdend met de privacyregels.

   
Kortom: neem vrijblijvend en kosteloos contact op als er behoefte is aan ondersteuning.
Samen komen we er eruit.

3. Blanco verrassingsboxen

Naast de ziekenhuizen staan ook de ouderenzorg en gehandicaptenzorg ernstig onder druk vanwege de sluitingen van dagbestedingslocaties en het ontbreken van sociale contacten. Om de medewerkers en bewoners in deze zorggroepen te ondersteunen, zijn wij bezig geweest met het samenstellen van “verrassingsboxen” met (spel)materiaal. Je kunt hierbij denken aan kleur- en knutselspullen, speelgoed en dergelijke.

Dankzij donaties van diverse bedrijven zijn wij in staat geweest om mooie verrassingsboxen samen te stellen, met voor ieder wat wils. Wij zullen deze boxen de komende periode bij diverse instellingen (waar vooraf contact mee is geweest) afleveren conform de RIVM richtlijnen.

Heb je of ken je een bedrijf dat met dit initiatief wil meedoen? Neem dan contact met Jeroen Terlage op!
Mail: jeroen@blanco-bericht.nl
Telefoon: 06 38 25 57 75

Heb je suggesties wat we in de blanco verrassingsbox kunnen stoppen? Laat het ons weten!

Help ons door dit bericht te delen!

blanco op LinkedIn, Twitter en Facebook

Volgt u ons al op Linkedin, Twitter en Facebook? Wij posten dagelijks interessante vakinhoudelijke artikelen.

    

Deel dit bericht:
Sluit Menu