Als je iets niet hebt, doe alsof je het niet hebt. Als je iets mist, doe alsof je het hebt

Training Omgaan met Agressie en Grensoverschrijdend gedrag 21/01/19

Preventief en professioneel handelen

Omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag

De training ‘Omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag’ is gericht op medewerkers uit de zorg die regelmatig geconfronteerd worden met agressie, grensoverschrijdend gedrag en kritische situaties. Wat gebeurt er met u zelf als u wordt geconfronteerd met agressie en welke effecten heeft dit op uw handelen? Waar houdt professioneel handelen op als u en/of uw collega’s professionele grenzen voorbij (dreigen te) gaan? In deze training krijgt u handvatten en vaardigheden aangereikt om situaties, waarin u te maken krijgt met agressie en grensoverschrijdend gedrag, in een vroeg stadium te herkennen en professioneel mee om te gaan.

Werkwijze training

In de training ‘Omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag’ leert u emoties en feitelijk gedrag te scheiden en op een assertieve wijze om te gaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag. Een belangrijk onderdeel van de training is het ervaringsleren met behulp van een ervaren trainingsacteur. Het oefenen van veiligheidstechnieken kan een onderdeel uit maken van de training.

E-learning omgaan met agressie

In de blended-learningtrajecten combineren we het beste van twee werelden. Praktijktrainingen zorgen voor dynamiek, oefening en onderlinge uitwisseling. Theorie komt aan bod in efficiënte en uitdagen e-learningmodules.

Onze e-learningmodule ‘Omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag’, biedt zorgprofessionals een interactieve omgeving waarin zij zich verder kunnen ontwikkelen en weerbaarder kunnen maken voor de praktijk.  Het bestaat uit speciaal ontwikkelde video’s en interacties, aangevuld met tekst en beeld. Deelnemers nemen hiermee de theorie tot zich in hun eigen tempo en op een moment dat het hen uitkomt. Binnen de modules wisselen deelnemers ook feedback en ervaringen uit.

De inhoud van de e-learningmodule sluit naadloos aan bij de praktijkbijeenkomsten. Omdat de theorie in deze bijeenkomsten niet meer behandeld hoeft te worden, blijft er meer tijd over om praktijkgericht te oefenen. Dit maakt onze blended-learningtrajecten nog effectiever.

Bekijk de video voor een goede indruk van onze e-learning module

Doelgroepen complexe zorg

De inhoud van de training is afhankelijk van de doelgroep, omstandigheden en gewenste resultaten. Blanco-organisatieontwikkeling heeft ervaring in de meest uiteenlopende doelgroepen zoals: Gehandicaptenzorg, psychiatrie, ouderenzorg, jeugdzorg, speciaal onderwijs

Gezamenlijk met de organisatie wordt de definitieve inhoud bepaald.

Advies en ondersteuning beleid agressie

Naast het geven van trainingen, is blanco-organisatieontwikkeling ook ervaren in het ontwikkelen en implementeren van een agressiebeleid. Het beleid wat zowel voor cliënt als zorgprofessional wordt ontwikkeld, implementeren wij organisatiebreed en dragen bij aan een groot draagvlak.

Voor meer informatie over het ontwikkelen en implementeren van een eigen visie, klik hier.

Voor een offerte op maat kunt u contact met ons opnemen.

Deel dit bericht:
Sluit Menu