Aandachtigheid zorgt voor nabijheid, luchtigheid zorgt voor afstand.
Rollen in een team.. Het zijn vaak ongeschreven en onuitgesproken rollen. Soms voor jezelf onbekend, maar voor de ander zeer herkenbaar. Iedereen ervaart ze en zijn soms lastig om mee om te gaan. Tegelijkertijd kunnen bepaalde rollen ook zeer helpend zijn voor het teamresultaat en de samenwerking. lees meer…
rollen in een team
Als onderdeel van een team maak je veel verschillende situaties en mensen mee. Maar hoe pas je je eigen gedrag aan op de situatie om deze waardevol te maken? Aan de hand van de kernkwadrant van Daniel Offman leer jij jouw kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen kennen en kan je deze omzetten in mooie, waardevolle lessen en acties. lees meer…
Een goede onderlinge communicatie is essentieel om de samenwerking optimaal vorm te geven. Positieve feedback? Dat bestaat niet. Goede feedback, die wel! Hoe je goed feedback geeft en wat je hierbij moet meenemen, leggen we je graag uit. Inclusief tips die je helpen om feedback een belangrijke rol in de samenwerking te geven. lees meer…
positieve feedback bestaat niet
Tijdens team ontwikkeltrajecten levert buiten de lijntjes kleuren bij andere teams soms weerstand op. Hoe zorg je dat een ontwikkeltraject succesvol wordt? Wij geven je 5 tips. lees meer…
hoe ontwikkeltraject succesvol
Binnen de complexe zorg wordt er met grote regelmaat gesproken over “oplopende spanning” bij cliënten. Maar hebben we een duidelijk beeld hoe deze oplopende spanning er uitziet? En misschien nog wel belangrijker, hebben we het dan nog steeds over hetzelfde? lees meer…
stress en spanning
Een vastgelopen situatie waarin geen beweging te krijgen is. Herkenbaar en weet je niet waar je moet beginnen? Start in 6 stappen met de veranderroute. lees meer…
Verander de wereld, begin bij jezelf. Dit uitgangspunt zorgt ervoor dat we naar onszelf kijken om te veranderen. Kijk niet eerst naar een ander, maar sta stil bij je eigen gedrag en wat het effect is van je gedrag. We geven je praktijkvoorbeelden en onze inzichten. lees meer…
Betere wereld begint bij jezelf
Kunnen we het onderwerp grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar maken door onszelf een spiegel voor te houden? Aan de ander te vragen naar ervaringen of hoe die denkt of kijkt? Wat grensoverschrijdend gedrag is en hoe je hiermee omgaat, bespreken we in deze blog. lees meer…
grensoverschrijdend gedrag
Regelmatig vragen mensen aan ons of we in de trainingen “omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag” aandacht willen besteden aan frustratieagressie en instrumentele agressie. In de trainingen die wij geven in diverse instellingen in de zorg en onderwijs gebruiken we deze termen helemaal niet meer. Waarom? lees meer…
frustratie instrumentele agressie
Sluit Menu