Straffen is een emotionele chantage, isolering is een afwijzing.

Referentie | Thomashuis Asperen | Sandra & Linda 18/08/21

THOMASHUIS ASPEREN OVER DE SAMENWERKING MET BLANCO

 

De samenwerking met blanco verliep zeer prettig. Dit komt met name door de openheid en de samenwerking op basis van wederzijds vertrouwen. Ook de gezelligheid en persoonlijke verantwoordelijkheid om het juiste te doen voor cliënten is Sandra en Linda bijgebleven. Ook zijn Linda en Sandra bewuster geworden van hun stijl van leidinggeven met als uitgangspunt de visie die tijdens het ontwikkeltraject is ontwikkeld.

Blanco gaf tijdens het traject voornamelijk richting aan het ontwikkelproces en de doelen. Dit door methodisch te werk te gaan, met veel praktijkvoorbeelden te komen en onvoorwaardelijke ondersteuning te bieden. Het gaf Thomashuis Asperen een fijne stok achter de deur. René bleef vragen stellen over de voortgang, successen en teleurstellingen gedurende het hele traject. Het doorvragen hielp om de focus te behouden op het resultaat dat geformuleerd was.

Daarnaast was het erg leuk om voortdurend uitgedaagd te worden om zaken op een andere manier te bekijken. Bijvoorbeeld hoe je kijkt naar menselijk gedrag.

Met name de opmerking “niets is persoonlijk” is ons bijgebleven. Dit heeft het team geleerd om inhoud en betrekking te scheiden. Dit passen zij nog altijd toe.

Ook het team geeft aan dat zij veel aan het traject gehad hebben. Zij hebben elkaar beter leren kennen en snappen de drijfveren van hun collega’s beter. Daardoor zijn zij beter in staat om elkaar te ondersteunen en om écht samen te werken.

Al met al geeft het team van Thomashuis Asperen aan dat zij wakker zijn geschud en op een inspirerende, respectvolle en methodische wijze erg snel tot de kern zijn gekomen: “Het opstellen van een heldere visie op de toekomst en samen met het team te zorgen dat onze bewoners de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben”.

Dankzij de richting die blanco tijdens het traject gaf, kon het team direct in de praktijk aan de slag om de doelen te realiseren.

Deel dit bericht:
Sluit Menu