‘Denken is zo buitengewoon vermoeiend dat velen de voorkeur geven aan oordelen.’ – Omdenken

Uitleg schaal van ERG | Maand van de Agressie 15/04/21

De afgelopen week hebben wij geschreven over hoe erg je bepaalde vormen van agressie vindt, hoe je collega’s daarnaar kijken en hoe je de vormen van agressie kunt plaatsen in de schaal van ERG.

In het omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag is het van belang dat je onderscheid maakt tussen wat er feitelijk gebeurt en welke emotie dit oproept. Met andere woorden, wat het gedrag met jou doet als persoon. Kun je je voorstellen dat wanneer je puur vanuit emotie reageert, je compleet andere interventies inzet dan wanneer je handelt vanuit wat je feitelijk ziet of hoort?

Spugen is daarin een mooi voorbeeld. Het roept veel emotie op maar is wellicht feitelijk minder erg dan een bedreiging of andere vormen van geweld.

Het woordje ERG staat letterlijk voor: “Hoe erg vind ik bepaalde vormen van agressie”?De vormen van agressie kan je benomen en vervolgens inschalen in “de schaal van ERG”.
Schaal je de vorm van agressie hoog in, dan is hulp halen of zelfs weglopen zeer verstandig!

Binnen blanco hebben wij de overtuiging dat weglopen of hulp halen een zeer professionele manier is in het omgaan met agressie of grensoverschrijdend gedrag.

Hoe denken jullie daarover?

Laat het ons weten door te reageren ons LinkedIn bericht, óf door ons een mail te sturen:
mail@blanco-bericht.nl

Deel dit bericht:
Sluit Menu