Niets geeft meer rust dan een genomen besluit

Visie op complexe zorg 23/01/19

Ondersteuning op elk niveau

Visie op complexe zorg

Excellerende instellingen in de complexe zorg kenmerken zich door een duidelijke visie die gesteund wordt door alle lagen in de organisatie. Het implementeren van een visie is niet altijd even makkelijk en de hulp van een externe partij zorgt voor een frisse blik. Blanco-organisatieontwikkeling adviseert en ondersteunt organisaties in het implementeren van een visie en/of behandelmethodiek, het inrichten van de context van een organisatie en adviseert op casusniveau.

Blanco-organisatieontwikkeling adviseert en ondersteunt zorginstellingen met het ontwikkelen en implementeren van een visie en/of behandelmethodiek. Twee voorbeelden van een veel gevraagde visie en behandelmethodiek zijn agressiebeleid en visie Triple-C.

Omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag

Naast onze blended leertrajecten heeft blanco-organisatieontwikkeling zich afgelopen jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen en implementeren van een agressie beleid. In deze visie op complexe zorg, zorgen wij voor een eenduidige aanpak in alle lagen van de organisatie.  Onze focus ligt op het ontwikkelen van een veilige werkplek voor de zorgprofessional en leefomgeving van de cliënt. Daarbij houden wij rekening met de wettelijke verplichtingen waar zorginstellingen aan dienen te voldoen. Aan de hand van de omstandigheden in uw organisatie, doen wij een voorstel op maat.

Neem contact met ons op

Visie Triple-C

Triple-C is een visie en een methodiek voor de begeleiding en behandeling van mensen met een (verstandelijke) beperking, die daarnaast gedragsproblemen of psychische problemen hebben. Het is een orthopedagogisch behandelmodel met een visie op menswaardige zorg.
Met ondersteuning van Hans van Wouwe en Dick van de Weerd is blanco-organisatieontwikkeling als organisatie geaccrediteerd om het systeemprogramma Triple-C te verzorgen binnen zorgorganisaties. De systeemtrainingen worden namens ASVZ  gegeven.
Wilt u meer lezen over Triple-C? bestel hier het boek ‘Triple-C, tot hier en verder’ van Hans van Wouwe en Dick van de Weerd of lees de blog van René van Koningsbruggen waarin hij uitgebreider verteld over Triple-C.

 

 

 

 

 

Wilt u meer informatie over Triple-C, kijk dan op de website van ASVZ. Heeft u hulp nodig bij het implementeren van een visie? Neem dan contact met ons op.

Bekijk onze Triple-C casus bij de Twentse Zorgcentra

Organisatieniveau

Om medewerkers goed te kunnen ondersteunen, is een context nodig waarin er samenhang is tussen visie, wijze van behandelen en organiseren. Wij ondersteunen en adviseren zorgorganisaties met het inrichten en organiseren van deze context. Blanco-organisatieontwikkeling heeft als uitgangspunt een omgeving creëren die gericht is op onvoorwaardelijk ondersteunen en competentieontwikkeling. Een uitgangspunt die aansluit bij de visie Triple-C en waar blanco kiest voor samenwerken op basis van vertrouwen. Een eenduidig beleid is een vereiste en daarom ook een belangrijk element in onze ondersteuningstrajecten.

Heeft u ook hulp nodig bij het behalen van organisatiedoelstellingen? Neem dan contact met ons op.

Casus- en cliëntniveau

Blanco-organisatieontwikkeling geeft advies bij vastgelopen situaties in de complexe zorg en ondersteunt professionals op de werkvloer. Samen met de zorgprofessional creëren wij beweging, waardoor er (weer) ontwikkeling en perspectief ontstaat. Onze uitdaging is iets wat onmogelijk lijkt, mogelijk te maken. Wij onderschrijven de visie Triple-C, wat uitgaat van het ervaren van het gewone leven voor de cliënt. Dit doen wij vanuit onze rol als CCE-consulent, maar ook als adviseur vanuit blanco-organisatieontwikkeling.

Deze zorginstellingen in de complexe zorg hebben wij al geadviseerd en ondersteund

Bent u op zoek naar een casemanager/consulent complexe zorg? Neem dan contact met ons op door op de onderstaande button te klikken.

Neem contact met ons op

Deel dit bericht:
Sluit Menu