Geluk begint bij nadenken over wat echt van waarde is.

Coaching

Coaching 23/01/19

Persoonlijk leiderschap

Inzicht in jezelf

Alleen als je inzicht hebt in je kwaliteiten, valkuilen, overtuigingen en handelen kun je de juiste keuzes maken in je persoonlijke en professionele leven. Dit ‘persoonlijk leiderschap’ is een voorwaarde voor succes. Maak kennis met coaching van blanco-organisatieontwikkeling.

Uitgangspunten

Mensen weten vaak wel wat goed is voor ze, maar slagen er niet altijd in om de juiste stappen te zetten. Tijdens onze coaching trajecten denken wij mee over mogelijke veranderingen. Zowel persoonlijk als op professioneel vlak. In trajecten formuleren deelnemers hun doelen en geven zij actief vorm aan hun toekomst. Daarbij richten zij zich op hun mogelijkheden en niet op beperkingen. Dit is inspirerend en uitdagend en zorgt voor meer zelfvertrouwen. Daadkracht, zingeving, aanzetten tot zelfreflectie en doortastendheid kenmerken onze werkwijze. Wij zetten deelnemers aan tot anders denken, kijken en doen. Uiteindelijk is de deelnemer in staat om zijn eigen problemen op te lossen of perspectief te geven aan zijn eigen leven.

Ik-wij-het

Wij werken vanuit het ‘ik wij het’ model. Dat is een integrale benadering die persoonlijke aspecten (ik), de relatie met anderen (wij) en de inhoud en omgeving (het) met elkaar in verband brengt. De ondersteuning bij coaching ligt het accent op de ‘ik’ kant, maar ook de andere aspecten komen aan bod. Meer weten over het ik-wij-het model? Bekijk dan de onderstaande video.

 

Werkwijze coaching

Een coaching traject van blanco-organisatieontwikkeling verloopt in drie stappen:

  1. Tijdens de intake maken we kennis, inventariseren we de vraag en geven advies over een traject. Dat advies bevat een heldere visie, duidelijke doelen en een vastomlijnde tijdsafspraak. Na een wederzijdse overeenstemming gaan we aan het werk met de volgende stap.
  2. De deelnemer gaat zich richten op de doelen en de houdingsaspecten in samenwerking met de coach. Het proces wordt ondersteund door Trajectmonitor: een online applicatie die het proces zichtbaar maakt voor de deelnemer en coach en desgewenst ook voor anderen in de organisatie. Met dit instrument kan de coach ook op afstand ondersteunen en bijsturen.
  3. Tijdens de laatste stap bekijken we in hoeverre de doelen zijn behaald en het gedrag is veranderd. Ook bespreken we de nieuwe, uitdagende stappen voor de toekomst.

Heeft u interesse in coaching?

Neem contact met ons op voor meer informatie

Deel dit bericht:
Sluit Menu