Straffen is een emotionele chantage, isolering is een afwijzing.

Teamontwikkeling in de zorg | Blanco Team Ontwikkeling

Teamontwikkeling in de zorg | Blanco Team Ontwikkeling 15/01/19

Beweging creëren en perspectief ontwikkelen

Blanco Team Ontwikkeling in de zorg

Zoekt u een antwoord op complexe organisatievragen? Gelooft u, net als wij, dat het daarbij noodzakelijk is dat mensen op basis van vertrouwen verbindingen aangaan, elkaar aanspreken waar dat nodig is en zelfs professionele conflicten niet uit de weg gaan? Blanco-organisatieontwikkeling heeft een divers aanbod van advies- en ontwikkelingstrajecten, afgestemd op specifieke en complexe vragen binnen organisaties in de zorg. Maak kennis met onze teamontwikkeling.

Zo groot mogelijk resultaat met zo min mogelijke inspanning

Het is belangrijk om met zo min mogelijke inspanning een zo groot mogelijk resultaat te halen. Vaak vraagt dat van zorgmedewerkers dat zij anders denken, anders leren kijken en doen. Om dat te realiseren kijken we kritisch naar de cultuur, de manier van communiceren, de structuur en het beleid van de organisatie. Met behulp van duidelijke programma’s creëert blanco-organisatieontwikkeling doelgerichte en zichzelf regisserende- teams en organisaties. Deze programma’s maken de vijf belangrijkste oorzaken zichtbaar die optimale prestaties in de weg staan: gebrek aan vertrouwen, angst voor conflicten, gebrek aan betrokkenheid, gebrek aan persoonlijke verantwoordelijkheid en te weinig aandacht voor teamresultaten (geïnspireerd op de theorie van Lencioni). Onze programma’s helpen deelnemers om zelf deze oorzaken weg te nemen. Blanco-organisatieontwikkeling geeft zorgorganisaties, zorgteams en individuen de instrumenten om zich te blijven ontwikkelen en zich volledig te richten op de doelen die zij zichzelf stellen. Wij zorgen er nadrukkelijk voor dat deze ontwikkeling niet stopt na het einde van het programma.

Benieuwd hoe Blanco Teamontwikkeling er in de praktijk uit ziet? Klik dan op de onderstaande button om te lezen wat we bij van der Hoeve kliniek gedaan hebben en hoe dit hen ervaren is.

Lees meer over Blanco Team Ontwikkeling bij van der Hoeve kliniek

Teamontwikkeling en Trajectmonitor

Trajectmonitor is een onlineapplicatie om het veranderingsproces te structureren, te bewaken en tot een goed einde te brengen.  De gefaseerde opzet van het programma stelt groepen en individuen in staat om gemakkelijk van abstracte visies tot concrete doelen en resultaten te komen. Gebruikers waarderen zelf periodiek de procesvoortgang met behulp van een helder scoremodel. Zo blijven ingezette ontwikkelingstrajecten onder de aandacht. Dit waarborgt de procesvoortgang totdat de doelen zijn behaald. Bekijk de video van trajectmonitor. U kunt ook gebruik maken van onze interactieve impressie.

Bij deze zorginstellingen hebben wij al ontwikkeltrajecten verzorgd

 

Teamontwikkeling in ons kenniscentrum

Wij besteden regelmatig aandacht aan onderwerpen die in onze ontwikkeltrajecten worden behandeld. In ons kenniscentrum vindt u momenteel blogs over de veranderroute bij vastgelopen context en het Bouw aan een hecht team.
Bent u op zoek naar een ontwikkeling- of verandertraject voor uw team? 

Neem dan contact met ons op

Deel dit bericht:
Sluit Menu